TEL: NL 0485712020 / BE 093959861 | EMAIL:verkoop@vloerkleden24.nl

Welkom

Logo

Onderhoud:

Goed onderhoud van uw vloerkleed zorgt er voor dat vuil zich niet kan opbouwen in het kleed en uw langer van uw mooi vloerkleed kan genieten.

- Stofzuig uw vloerkleed regelmatig, minimaal 1 keer per week.
- Bij vloerkleden met een hogere en of dichte pool zal een stofzuiger alleen loszittend vuil bovenop het kleed of dicht aan de bovenkant kunnen verwijderen. Om diep zittend vuil te verwijderen, keert u het kleed om en schud het uit aan diverse zijden. Het losgekomen vuil kunt u daarna opzuigen.
- Om loopplekken te verminderen kunt u eens per 4 maanden het kleed 180 graden draaien. Hierdoor zullen loopplekken stukken minder snel zichtbaar worden.
- Kleine vlekken op uw kleed kunt u eventueel zelf verwijderen. Hoe een vlek te verwijderen hangt af van de vezel die in uw vloerkleed gebruikt is. Wol, Acryl, Nylon, Polyester, Polypropylene if een combinatie van vezels. Iedere vezel en type vlek, wijn, koffie, gebak vraagt een andere aanpak en of reinigingsmiddel. Informeer bij een specilist hoe en met welk middel de vlek te verwijderen is.

Vloerkleed reinigen:

Het reinigen van uw vloerkleed is iets dat sommige mensen zelf denken te kunnen doen. Bij kleinere vloerkleden kan dit misschien nog zelf gedaan worden maar hoe groter het kleed, de te moeilijker het wordt.
Wij adviseren om uw kleed te laten reinigen door een gespeciliseerd bedrijf. De meeste van dit soort bedrijven kunnen uw vloerkleed afhalen en dit reinigen in daarvoor geschikte ruimtes.

Uw kleed toch zelf reinigen ?
- Zorg voor een schone, stof en vuilvrije ondergrond, waar water kan weglopen
- Loszittend vuil ook dieper in de pool moet eerst verwijderd worden. Doet u dit niet zal het zich met water vermengen en voor nog meer vervuiling kunnen zorgen.
- Gebruik het juiste reinigingsmiddel voor de juiste vezel, wol heeft een ander middel nodig dan nylon of polyester.
- Gebruik geen stoomapparaat
- Gebruik voldoende water om het kleed goed uit te kunnen spoelen zodat er geen reinigingsmiddelen achterblijven.
- Hang het vloerkleed op in een goed geventileerd warme ruimte of laat het drogen in de zon, op een wamre dag.
- Hou er rekening mee dat des te groter het vloerkleed des te zwaarder het zal zijn. Een nat vloerkleed kan zo maar 2x4 keer zwaarder zijn dan een droog vloerkleed.

Waarom u kleed laten reinigen ?
- Bedrijven die gespecialisserd zijn in het reinigen van vloerkleden hebben normaal de beschikking over gladde, schone vloeren waar water kan weglopen.
- Er zijn bedrijven die speciale borstel en schudmachines hebben om loszittend vuil, voor het reinigen van het vloerkleed, te verwijderen.
- Ze beschikken over de kennis om vlekken en vuile vloerkleden op de juiste manier met de juist middelen te behandelen.
- Vloerkleden worden eerst opgehangen om uit te kunnen druipen, daarna opgehangen in een droogkamer, zodat ze op een lage temperatuur kunnen drogen.

BBij het kiezen van het juiste bedrijf om uw vloerkleed te laten reinigen kunt u vragen of ze beschikken over:
- Borstel en schudmachines voor het verwijderen van vuil
- Speciale natte ruimte voor het reinigen met water
- Droogruimte voor het drogen van uw Vloerkleed
- Aangesloten zijn bij een branchevereniging
- Garantie geven op hun werkzaamheden
- Ervaring hebben in het reinigen van vloerkleden en of goede referenties / reviews beschikbaar zijn.